Com escollir el casal adequat

La nostra escola vol iniciar un casal d’estiu. Molt bé! Per on comencem? En els últims cursos el nostre casal no acaba de funcionar, no sabem perquè… Hem de canviar d’aires. Potser aquestes dues son situacions que us heu trobat com a responsables de l’escola, ja sigueu direcció, com responsables de l’AMPA/AFA… Que volem o esperem d’un casal? Que hem de tenir en compte? Aquí us deixem unes pautes sobre la nostra visió de casal d’estiu per a la qual treballem.

Gestió integral de Casal d’Estiu amb un alt grau de qualitat i que no exclou a cap infant
 
El nostre projecte va destinat a cobrir la demanda creixent de Casals d’Estiu. Tot i que hi ha molts, en la majoria dels casos, no cobreix la qualitat que creiem que ha de tenir una activitat de lleure dirigida als nens i nenes. Considerem, a més, que l’oferta existent no és suficientment inclusiva, donat que on no arriben les beques municipals no s’hi fa res per tal d’ajudar a les famílies que tot i això no poden arribar. 
 
En el món empresarial dedicat al lleure, tot i que hauria de ser molt més professional i la qualitat i la inclusió estar més que assumits, no és així, ja que hi ha variable important: el negoci. Ha de ser rentable al màxim.

El benefici no és el primer  

Aquí és on entren els desencants al nostre parer i que ens han fet promoure aquest projecte. Us heu trobat mai en alguna o diverses d’aquestes situacions?

  1. Dia d’Excursió… a la mateixa població?
  2. Ràtios de monitors i monitores bordejant la legalitat (1 – 10) o no complint-la?
  3. Equip de dirigents on s’intenta maximitzar el component de monitors/es en pràctiques… Sí, és legal, però ètic? Compten com a dirigent, però no tenen la formació ni experiència que es requereix donar la màxima qualitat als infants. Sí, surten gratis… Maximitza benefici. No és el nostre punt de vista. La qualitat és el primer.
  4. Decoració i material concret del centre d’interès inexistent.
  5. Nens i/o nenes que no poden ser-hi totes les setmanes donat que la beca de l’ajuntament no arriba a sufragar el cost?
  6. Els monitors i monitores no coneixen el contingut d’activitats fins al mateix dia al matí, donat que el contingut del casal els hi ha arribat tot just començar aquest.

I un llarg etcètera de situacions en les quals nosaltres hi posem cura i resolem. El nostre objectiu és la de planificar i dur a terme un casal professional però amb l’atenció als detalls pròpies de les associacions voluntàries, en les quals ens hem format.      

455023177_492944.jpg

El nostre Casal d’Estiu aporta valor qualitatiu, solidari i responsable socialment  

Avui dia és possible que estigueu buscant una entitat que us gestioni el casal d’estiu. Potser ja la teniu donat que també us gestionen les extraescolars.   Sigui quin sigui el vostre cas i si ho creieu convenient podem mantenir una reunió amb vosaltres per tal d’explicar-vos el nostre projecte, i com podem ajudar a la vostra escola i AMPA/AFA a no conformar-se a tenir el casal cobert per cobrir la demanda de les vostres mares i pares sinó, a més, sigui un casal que sigui espectacular de cara als infants.  

Aquesta reunió sense cap mena de compromís, és on només volem donar-vos la nostra visió de com hauria de ser un casal. Finalment, us comentem que fa poc vàrem donar la nostra visió al Concurs d’iniciatives innovadores en Economia Social i Solidària i van otorgar el segon premi a la nostra visió de casal: Veure notícia  

Com escollir el casal adequat
Scroll to top